Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neuvěřitelné manipulace historie

V příspěvku Svobodná vůle na vivisekčním stole jsem zmínil jednu knihu. Je tam tolik informací v rozporu s novodobou historií, že jsem dlouho váhal. Ale na druhou by byla škoda toto téma nechat ležet bez užitku. Lžou nám už moc.

Předem upozorňuji: než se mnou začnete o následujících řádcích polemizovat, přečtěte si tu knihu. Jinak nemá diskuze absolutně žádný význam. Téměř vše je v ní vyzdrojované a co není, autor sám uvádí jen jako domněnku, byť velmi logicky podepřenou. Poctivá historická práce se spoustou odkazů, statistik, dobových dokumentů. Jsem si jist, že i pro profesionálního historika to bude velké novum. Nutno dodat, že přes takto náročné téma se kniha čte jedním dechem.

V knize se dočtete o tom, co se dělo v Rusku za posledních carů, pozadí figurek v důležitých okamžicích. Dozvíte se, kdo koho podporoval ze zahraničí a proč. Také to, kdo požadoval smrt carské rodiny a proč. I to, proč ortodoxní církev odmítla nalezené ostatky pohřbít s carskými poctami.

Dozvíte se o tom, že Pugačev nebyl povstalec, že Poťomkin nejspíš nestavěl vesnice, zato města zcela jistě. Dozvíte se také o Velké Tartárii. K tomuto tématu doporučuji vyhledat mapy světa před rokem 1800!

Zajímavá je také doměnka, kdo byl v Bastile vězněný muž se železnou maskou. Příčiny zániku všech slovanských knih a zrušení slovanského kalendáře a původního ruského písma - ruských bukvic. Vše v souvislosti s panováním Petra Velikého. Ani zde nebudu spojlerovat. To je pro pochopení třeba přečíst celé. Najdete zde i vysvětlení toho, co nebylo v jiné knize (viz PS) dostatečně objasněno.

Zjistíte, kdo v Rusku způsoboval hladomory a kdo jim nakonec zabránil. Dozvíte se mimochodem i o hladomorech za Velkou louží. A také to, kdo to vlastně vraždil ve velkém. Kdo se snažil Rusko zvelebovat a kdo tuto práci zničil.

Jak byl Trockij napojen přes strýčka na americké bankéře. V knize najdete i odkaz na rodokmen. Speciálně zde by chtělo mít přečtenu i druhou knihu – viz PS.

Velmi zajímavá je i domněnka, kde vzal Stalin na to, aby, v době Zlaté blokády, dokázal nakoupit investiční celky ze “západu” (sic!) v přepočtu za tisíce tun zlata.

A také si můžete udělat obrázek, jestli nám nebyl zatajen jeden velmi zajímavý způsob uspořádání společnosti a státu. Přiznám se, že velmi atraktivní. A, zvláště v dnešní době, naprosto jednoznačně nejefektivnější. Pokud očekáváte nějakou utopii – tak např. soukromé vlastnictví v něm normálně existovalo. Jen to bylo ve všech směrech efektivnější. Pro lidi i pro stát jako takový. V dnešní době lze totiž poznat poměrně jednoduše kdo pomáhá a kdo škodí. Kdo je k něčemu, kdo je naprosto zbytečný a kdo je pro společnost zátěž. A tím rozhodně nemyslím nemocné a důchodce!!!

Ale dozvíte se i o tom, co se stalo v oblasti Katyně. Přesněji v Kozích horách. K tomu Vám snad mohu napsat krátký úryvek, který není přímo od autora, ale který převzal od Jurije Muchina z jeho knihy Katyňský detektiv. Ale to si nechám na úplný závěr, protože se tak elegantně, ale také bohužel hořce, propojíme do současného světa. Kdy elity, místo aby pomáhaly, jako první opustí svá místa a nechají svou zemi napospas. U nás navíc ještě pomáhají drancovat.

V návaznosti na to jsem v knize našel první rozumné vysvětlení smolenské tragédie. Každá jiná teorie má nějaký háček. Ale jen tato jediná plně vysvětluje, proč delegace tak urputně trvala zrovna na přistání ve Smolensku.

Po přečtení této knihy pak zapadne do celkové mozaiky spousta věcí. Věci, které se zdály nelogické, vytržené z reality, postrádající logiku.

Zkrátka a dobře, když máte zfalšované okrajové podmínky, výpočet nikdy nebude dávat smysl. Zde máte možnost si okrajové podmínky přenastavit. Lépe řečeno. Původní vyházet a nastavit vše znova. Tak moc je naše historie znásilněna. A najednou začne vše dávat smysl!

Kniha se jmenuje Bůh synergie, napsal Jiří Šifrain, ale kde ji dostanete tady nesím uvádět.

Nakonec slíbený úryvek z Katyňského detektiva – v dnešní době brutálně symbolický:

...

... Dívejte se a nezapomeňte. To je zákonitý konec těch, které vlast obouvala, oblékala a krmila pro svou ochranu a kteří místo obrany vlasti upřednostnili zajetí, kteří ji svým životem nechránili. Dívejte se a pamatujte si to!

...

Elitou jsou lidé schopni mobilizovat veškerou svou odvahu, aby ve chvíli nebezpečné pro vlast ji mohli věnovat svůj život, a ne přihlouplí profesoři, schopní pouze mobilizace veškeré své podlosti, když jde o umístění svého zadku do ministerského křesla.

...

Polští důstojníci dostali v Katyňském lese do zátylku německou kulku. (To je v knize dost jednoznačně prokázáno, pozn. FS) Není to spravedlivé. Ale ani sovětská kulka by nebyla ta správná. Pouze polská kulka by byla tou nejvyšší spravedlností.

...

 

PS: Doporučuji si předtím přečíst knihu Kdo přinutil Hitlera přepadnout Stalina, o které jsem psal v příspěvku Gorbacˇov jako kat posledni´ho veˇzneˇne´ho nacisty. Obě knihy, ač mají každá jiné hlavní téma, se v některých místech pěkně doplňují.

Autor: František Sentenský | pondělí 30.3.2020 11:06 | karma článku: 16,16 | přečteno: 911x
  • Další články autora

František Sentenský

Blíží se výročí osvobození

Přečetl jsem si velice zajímavé články v revue Přísně tajné o situaci v ČR v letech 38 až 39. Úplně mě mrazí, že kolektivní západ vlastně nyní dělá naprosto(sic!) stejné kroky jako tenkrát. Jen v jiných kulisách.

22.3.2024 v 17:21 | Karma: 7,80 | Přečteno: 202x | Společnost

František Sentenský

Pozor na falešné proroky

V souvislosti se stávkou učitelů a se záměrem odborového předáka středuly převzít iniciativu a nechat stávku vyšumnět, chci upozornit, že se stejná hra hraje na nejvyšší úrovni.

26.11.2023 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 38x | Společnost

František Sentenský

Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

26.11.2023 v 9:39 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Společnost

František Sentenský

Trošku jiný pohled na zrádce

Moje osobní zážitky a názory jsou cenzurované. Přesto, že se časem ukazují jako pravdivé. Např. článek o sebevraždách dětí v souvislosti s "opatřeními". Dnes se chci podívat na zrádce a vlastizrádce. Z dost jiného úhlu pohledu.

23.2.2022 v 10:41 | Karma: 13,25 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Společnost

František Sentenský

Král je nahý. Vidí to už skoro všichni - proč ale vlastně mlčí?

Byly doby, kdy jsem si se svými názory připadal hodně osamocen. Nyní už je tu doba, na kterou jsem se moc netěšil, ale beru ji jako nutné zlo.

6.12.2021 v 9:59 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1819x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,80
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik