Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Máme velký problém, ale koronavirová politická mafie také

Zdá se Vám, že nic nedává smysl? Tak to je Vaše chyba. Musíte si najít úhel pohledu, ze kterého události smysl dávají. Takový pohled existuje. Naši podpindostníci (krásný pojem že?) evidentně mají úkol a evidentně se jim nedaří

Pokud máte někdo pocit, že naše politická mafie zastupuje naše zájmy - dál nečtěte. Jen se Vám přitíží. A pokud si na druhou stranu myslíte, že je to banda idiotů, tak je zase příliš podceňujete. Jejich morální hodnota je sice neměřitelná, ale inteligence se jim upřít nedá. Bohužel nepracují pro nás a vlastně ani pro sebe. To jim překvapivě nedochází, přestože dějiny jsou konců takovýchto podpindostníků plné.

Těch "správných" úhlů pohledu je dokonce víc. Záleží na stupni našeho poznání a vnímání. Ale stačí ten základní. Pokud se na věc podíváme z takového úhlu pohledu, že je potřeba vše rozbít, zničit, zadlužit a naštvat a poštvat proti sobě lidi tak, že se budou nenávidět až sáhnou i k násilí - vše začne dávat smysl.

Teď se chvilku zamysleme, abychom si toto uvědomili a strávili. .... Můžeme pokračovat?

Takže lidi  - přestaňme blbnout!

Vy co chcete nosit roušky - klidně si je noste. Ale nedávejte za vinu těm, co je odmítají, že kvůli nim tu máme stále epidemii. Se vším respektem vůči této chorobě (ať se vzala, kde se vzala), stále tady epidemii nemáme.  Natož pandemii. Navíc bychom museli být úplně pitomí, abychom neviděli, že to, co se děje, nemá žádný vliv na opatření a naopak - žádné opatření nemá vliv na "čísla". Teda kromě těchto dvou: manipulace s daty a uplácení zdravotního systému, aby se vše možné i nemožné na "správná" čísla přepisovalo. Jsem přesvědčen, že česká "šikovnost" toto využít může za to, že máme nejhorší čísla na světě.

Vy, co roušky nosit nechcete, nezlobte se na ty, co je nosí. Jsou vystrašení, bojí se. Tím si samozřejmě hrozně ubližují a jsou to téměř vždy ti první nemocní. Paradoxně tím sami nejvíc přispívají do statistik. Je to vědecky známý a podrobně popsaný fyziologický proces. Jistě - kazí to ostatním, ale nesmíme se na ně zlobit. Musíme jim naopak pomoci. Dochází u nich (bez urážky - je to čistě fyziologická záležitost) k tak rozsáhlému poškození mozku (a zároveň imunity), že diskuze nemá smysl. Berme je jako osoby, které se v hořící budově přidusily a my je prostě musíme vynést na vzduch. S takovými přece také diskutovat nebudeme.

Tento příměr, se svými příčinami i důsledky, je překvapivě velice přesný. Máme tady hned možnost se na věc podívat jinýma očima: někdo nám zapálil barák a nechce nás z něj pustit ven na vzduch. Říká, že se postará, aby přestal hořet, ale zvenku, kam my nevidíme, zároveň přikládá. A celou dobu nás ze všech "oken" bombarduje zprávami, jak mu na nás záleží, že se pro nás může roztrhat. Že je venku tak hrozně nebezpečně, že tam vůbec nesmíme. Že jen on - hrdina - se za nás obětuje. A navíc - to teplo, co už cítíte skrz zdi, je úplně v pořádku. Náš "hrdina" přitom dobře ví, že kdybychom vyběhli z baráku ven, snadno a rychle si jej dáme do pořádku sami.

Navíc bychom mohli spatřit: vypleněnou zahrádku, vykradenou garáž, naše pozemky už užívá někdo jiný, ... A to je to poslední, co "hrdina" potřebuje, abychom viděli. Možná až po volbách.

Řešení je přitom úplně jednoduché: zavřít šiřitele poplašných zpráv, znovu otevřít polní nemocnici, do které se převezou vážné případy a kde bude vše pod dohledem. Přestat dotovat "správně nemocné pacienty" a do 3 (!) dnů bude klid. Pro jistotu můžeme zaúkolovat bezpečností složky, aby pohlídaly vzdušný prostor a další možné cesty, kudy se k nám nákaza může (řízeně!) dostávat.

Možná byste si řekli, že té naší mafii se vlastně, z tohoto úhlu pohledu, vše daří. Ano daří. Skoro vše. Až na to poslední a nejdůležitější. Stále nedokázali vyprovokovat lidi k násilí. Snaha se jim upřít nedá, že? Určitě jste viděli video, jak provokatér z demonstrace nastoupil do policejního auta (jako řidič!) a odjel!

Budou provokace, bude jich čím dál víc. Kolem nás už ledy pukají a oni pořád ještě nemají splněno. Vymýšlejí čím dál větší blbosti a jsou už evidentně ve stresu. A dělají chyby.

Násilí je to, co potřebují. Z něho žijí. Podívejte se na historii všech barevných revolucí - dokud neteče krev, moc jim to nefunguje. Tady, zdá se, už došlo ke kolektivnímu uvědomění a to by znamenalo, že bestie (mafie) mele z posledního. Že dodělává. Ale pozor. V tomto stavu nadělá největší škody.

Možná si říkáte: nemá to smysl. Vždyť je to jasné. Není už co říci víc. Ale není to tak. I ti, co vidí, potřebují podporu, aby si udrželi zbytky zdravého rozumu. Čím víc hlasů se ozve, tím lépe se bude všem dýchat. A kdo ví? Třeba zrovna ten Váš hlas bude ten poslední důležitý, kterým se to zlomí.

Ještě to zdaleka neskončilo. Pojďme mafii poslat do míst, "kam slunce nesvítí" a pojďme se o sebe postarat sami. Stejně to za nás nikdo neudělá.

Autor: František Sentenský | pondělí 8.3.2021 9:30 | karma článku: 34,11 | přečteno: 1753x
  • Další články autora

František Sentenský

Blíží se výročí osvobození

Přečetl jsem si velice zajímavé články v revue Přísně tajné o situaci v ČR v letech 38 až 39. Úplně mě mrazí, že kolektivní západ vlastně nyní dělá naprosto(sic!) stejné kroky jako tenkrát. Jen v jiných kulisách.

22.3.2024 v 17:21 | Karma: 7,81 | Přečteno: 203x | Společnost

František Sentenský

Pozor na falešné proroky

V souvislosti se stávkou učitelů a se záměrem odborového předáka středuly převzít iniciativu a nechat stávku vyšumnět, chci upozornit, že se stejná hra hraje na nejvyšší úrovni.

26.11.2023 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 38x | Společnost

František Sentenský

Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

26.11.2023 v 9:39 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Společnost

František Sentenský

Trošku jiný pohled na zrádce

Moje osobní zážitky a názory jsou cenzurované. Přesto, že se časem ukazují jako pravdivé. Např. článek o sebevraždách dětí v souvislosti s "opatřeními". Dnes se chci podívat na zrádce a vlastizrádce. Z dost jiného úhlu pohledu.

23.2.2022 v 10:41 | Karma: 13,25 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Společnost

František Sentenský

Král je nahý. Vidí to už skoro všichni - proč ale vlastně mlčí?

Byly doby, kdy jsem si se svými názory připadal hodně osamocen. Nyní už je tu doba, na kterou jsem se moc netěšil, ale beru ji jako nutné zlo.

6.12.2021 v 9:59 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1819x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,81
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik