Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, jen nevím, proč "vyviňujete" ministra školství. Svým přístupem ke stávce a zesměšňováním školských odborů rozhodně učitelům nijak nepomáhá. Spíše pevně stojí na straně ministryně financí, potažmo Babiše a ANO.

0 0
možnosti
Foto

Mluví o tom kolik peněz chybí, ale nikdo nepíše o tom, proč chybí. Kolik bylo škol dříve a kolik je nyní. V tom vysokém počtu škol se utápějí miliony, vždyť jich máme tolik jako např. v Angli a porovnejte si rozlohy těchto dvou států.

Tady se musí začít šetřit, zrušit nadbytečné školy, od základních počínaje a vysokými konče. A najednou bude přebytek učitelů, začnou konečně učit mladí, kteří se v některých krajích nemají šanci do škol dostat, protože je plno, představte si to, například v Olomouckém kraji sleduji volná místa pro učitele řadu let a nic. Předávají se přímo u zdroje a kdo nemá známé, nemá místo a můžou to býti i mladí učitelé, po kterých je prý velká poptávka. To vše jsou jen řeči. ředitelé si drží ty své poslušné důchodce a nemají žádnou snahu v tomto směru něco měnit.

Děti umí dobře využít slabé stránky svých kantorů, my to také uměli, ale jen do té doby, než přišel pan učitel, kus chlapa a byl klid. Dnes tato autorita chybí a přidávání peněz ji nenahradí, protože my ženy, tu mužskou autoritu nenahradíme ani doma ani ve škole, tedy pořád bude to naše školství upadat, tak jak je tomu dosud, dokud se neudělá pořádek.

1 0
možnosti
Foto

To je velmi nesystémové řešení a vede přesně k tomu k čemu vede každá státní služba k neefektivitě, k plýtvání, zhoršujícím se výsledkům a časem i k omezené dostupnosti.

0 0
možnosti
VF

Píšete srozumitelně, ale pláčete na špatném hrobě. Jak vidím dnešní stávku já, laik? Poněkud zmatečná, nedotažená, bez konkrétního řešení. Taková akce hrrr. Promiňte.

2 1
možnosti

R^R^R^

O způsobech našich politiků nejen ve zdravotnictví a vzdělávání!

https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=734525

!!:-)

1 1
možnosti

R^R^R^

Ano, je to tak! Jak zametali s lékaři a sestrami, tak stejně zametají s učiteli!

Slíbí navýšení, jsou toho plné noviny a zvýšení se zaměstnanci nedočkají! Proč? Protože nikdo na to nedá peníze!!!

!!:-)

2 1
možnosti
Foto

Vy socialisté to máte tak jednoduché :-).

1 1
možnosti
Foto

Školství a zdravotnictví nejvíc pomůže zrušení povinné školní docházky a povinného zdravotního pojištění. Dále zrušení státních regulací v těchto oborech a jejich účastníky vystavit volnotržní konkurenci.

Co je povinné je vždy špatné, bez ohledu na cíle, které se tím sledují.

0 2
možnosti
KL

Jsem pro. Zrušit povinene školství, ono, kdo se v tom má pořád hrabat od 18 století. Zrušit povinné zdravotní pojištění taky bezva nápad. Jen nám tady budou přibývat analfabeti, ale to neva, sociální systém je uživí, a nemocní, které je zdravotnické zařízení musí ošetřit bez nároku z pojisteni. Beru. Ještě bych zrušila daně. A

1 1
možnosti
Foto

DobréR^ děkuji za článek:)

Nechám stranou pár věcí ohledně kvality osobnosti, která před dětmi stojí. Jen malou poznámku ohledně nekonečného problému nesjednocení věci a zájmu a vystupování před veřejností a chytat něco zpožděně. Není nic horšího než velký cíl, opodstatněný, začít mělnit na menší a také pak dojít k závěru, jak si vzájemně skupiny nerozumějí.

Jinak, co se týká Babiše, přiznejme, že je to chlapík chytrý. Jeho heslo - slibem nezarmoutíš, se - a vím to, skutečně promítá i do řad učitelů, co v něm dovedou vidět spásu. Co víc si přát, než mít své řady posílené těmi, co vzdělávají? Ne že by měl v učitelské obci vyhráno, ale malá ryba , taky ryba, a ryba, co může mnoho předat, ryba dobrá.

3 0
možnosti
JR

J33a18n 52R56á53ž

6. 11. 2019 19:18

Babiš je opravdu chytrý a řídí se heslem politické úspěšnosti: "Není na světě nic, co by nemohl politik svým voličů slíbit". Na rozdíl od politiků tak zvané "Demokratické opozice", prezentuje své sliby důvěryhodněji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,81
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik