Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je první jarní den a začíná svítat, část šestá

Toto povídání píšu prvního jarního dne roku 2020. Dle starých Slovanů, začíná nová epocha. Epocha světla. Ale teprve svítá. Nacházíme se v nejméně příjemné části dne. Temnota při vědomí smrtelného nebezpečí kolem sebe pořádně kope

Myslím si, že z větší části máme první úkol splněn. (Vlasti)zrádce máme pojmenované. Není už ale dobře k nim znovu přivádět pozornost. Často to jsou exhibicionisté a narcisové. A na to nemusím být génius, abych věděl, co jim dělá dobře. To stejné platí o nízkých energiích.

Druhá část úkolu je přestat se jich bát. Ale na rovinu. Než to všechno skončí, budou nás “jejich” hry stát ještě mnoho životů. Ta oblaka temna mezi námi jsou pořádně obrovská.

A poslední krok by měl být ten nejtěžší: přestat hrát jejich hry. Cokoliv, co poškozuje společné soužití lidí na úkor jednotlivců. Cokoliv, co poškozuje naší planetu.

To nikomu nedochází, že z ní všichni pocházíme? A že jí máme být vděční a máme k ní být maximálně ohleduplní? Už se opakuju, ale je to třeba - vždyť ona pro nás má vše co potřebujeme!!! Tento krok bude pro nás (nejspíš všechny) velmi těžký. Pak z nás buď vyjde světlo nebo zůstaneme po tmě.

Můžeme totiž poukazovat na nepravosti, ale sami se jich nesmíme dopouštět! Nic jiného dělat nemůžeme. A přece je jisté, že se nepravostí dopouštíme a dopouštět si jich budeme, dokud nevypleníme zlo každý sám ze sebe. To je možné pouze sebepoznáním. Tady je kámen úrazu. O sebepoznání totiž nikdo nestojí. To jediné, co chceme, je mít se dobře. Užívat si tento náš jeden specifický život po všech stránkách. včetně nepravostí, křivd a bezpráví.
Když člověk uvěří, že JÁ jsem já, když se ztotožní s hlasem ve své hlavě a se svými emocemi, začne ty ostatní brát jako ty ostatní, se kterými buď bojuje a nebo se s některými spojí, aby byl ve svém snažení (boji) silnější. Tím se dopouští skrytých nepravostí, o kterých vůbec neví.
Když člověk nezná sám sebe, svou pravou podstatu, jež tvoří se vším vždy jednotu, stává se necitlivý, hrubý, bezohledný a nakonec i krutý. Oni illumináti, bilderbergové, svobodní zednáři atd. jsou stejně krutí jako běžný úctyhodný občan. Ten je jen ve svém konání značně omezen a proto se nemůže dopouštět krutostí ve velkém. Ale potenciálně si s elitáři v ničem nezadá.
Jistě se mnou nebudete souhlasit a je to v pořádku. Člověk obecně nechce znát pravdu ani po ní pátrat, protože se podvědomě bojí, že by mohl narazit na něco, co by otřáslo jeho dosavadním, mylným přesvědčením.

Navíc by to mohlo znamenat, mimo jiné, přestat sledovat krváky z Hollywoodu a podobné fajnovosti, nepoužívat platební karty, vyhnat děti i sebe ze sociálních sítí a začít se věnovat rodině, hledat si potraviny z místních zdrojů, nezávidět, nedonášet, ... Sami cítíte, že na to není "naše" civilizace vůbec připravená. Tyto články se budou pravděpodobně ukazovat jako výplod chorého mozku a budou zesměšňovány. To je prakticky jisté! Nikdo nebude chtít vstoupit do tohoto martýria dobrovolně. Nikdo nechce přijít o své pohodlí. Ale bez toho se nehneme z místa. Tady se to bude rozhodovat. V každém z nás se to bude rozhodovat. A pokud se nám nepodaří udělat si svůj vlastní oblak světelné energie, ze kterého budou čerpat i ostatní - ano, i ti na špatné straně barikády, pokud se na tu cestu nakonec vydají, nehneme se z místa.

Když však tuto cestu projdeme, výsledek stojí za to. Dovolím si na závěr citovat mého přítele, který ji zvládl a řekl mi toto: To je tak nádherný stav, že se mu nevyrovná ani ten nejlepší sex.

Jen dodám, že to může být stav trvalý.

Přeji hodně zdaru

Autor: František Sentenský | čtvrtek 26.3.2020 11:30 | karma článku: 0 | přečteno: 78x
  • Další články autora

František Sentenský

Blíží se výročí osvobození

Přečetl jsem si velice zajímavé články v revue Přísně tajné o situaci v ČR v letech 38 až 39. Úplně mě mrazí, že kolektivní západ vlastně nyní dělá naprosto(sic!) stejné kroky jako tenkrát. Jen v jiných kulisách.

22.3.2024 v 17:21 | Karma: 7,40 | Přečteno: 199x | Společnost

František Sentenský

Pozor na falešné proroky

V souvislosti se stávkou učitelů a se záměrem odborového předáka středuly převzít iniciativu a nechat stávku vyšumnět, chci upozornit, že se stejná hra hraje na nejvyšší úrovni.

26.11.2023 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 38x | Společnost

František Sentenský

Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

26.11.2023 v 9:39 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Společnost

František Sentenský

Trošku jiný pohled na zrádce

Moje osobní zážitky a názory jsou cenzurované. Přesto, že se časem ukazují jako pravdivé. Např. článek o sebevraždách dětí v souvislosti s "opatřeními". Dnes se chci podívat na zrádce a vlastizrádce. Z dost jiného úhlu pohledu.

23.2.2022 v 10:41 | Karma: 13,25 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Společnost

František Sentenský

Král je nahý. Vidí to už skoro všichni - proč ale vlastně mlčí?

Byly doby, kdy jsem si se svými názory připadal hodně osamocen. Nyní už je tu doba, na kterou jsem se moc netěšil, ale beru ji jako nutné zlo.

6.12.2021 v 9:59 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1819x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,40
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik