Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Na Slovensku máme 9ks vrtuľníkov UH-60M Black Hawk, dnes už s tým nemá nikto problém skôr naopak, slovenská armáda očakáva dodanie 14 ks amerických stíhačiek.

"Ministerstvo obrany SR obstaralo celkovo deväť viacúčelových vrtuľníkov v celkovom objeme 261 miliónov amerických dolárov, a to prostredníctvom amerického vládneho programu FMS (Foreign Military Sales).

Na projekte majú s americkou spoločnosťou Lockheed Martin spolupracovať aj Letecké opravovne Trenčín. Podľa rezortu sa tak zachovajú stovky pracovných miest a rozvoj obranného priemyslu v SR."

"Americké letectvo pridelilo spoločnosti Lockheed Martin zákazku na výrobu štrnástich stíhačiek F-16 určených pre Slovensko. Potvrdilo to v stredu americké ministerstvo obrany. Hodnota zákazky, ktorej súčasťou je aj logistická podpora, je podľa Pentagonu takmer 800 miliónov dolárov."

https://domov.sme.sk/c/22198230/na-slovensko-dorazia-dalsie-dva-vrtulniky-black-hawk.html

0 0
možnosti
FS

Takhle pěkně napsáno a člověk za tím žádnou boudu nevidí. Klobouk dolů. Na propagandu byli vždycky dobří.

1 0
možnosti
Foto

Velice cenné informace., dekuji. Nátlak centrální velmocí je bohuzel asi příliš silný, chtějí podojit svou kolonii. Karma R^

2 0
možnosti
FS

Děkuju. Mají to ale moc lehké. Pokud naše zájmy mají hájit amorfní neosobnosti typu drahouška a spol.? To pak stačí jen rozhazovat drobné, jak panímáma zobání slepicím. A ti, co by na to postavit se a vzdorovat koule měli, se bohužel tak zdiskreditovali likvidací konkurentů přes finanční úřad apod., že teď prostě nemůžou mít podporu slušných lidí. Proto chvilkaři nemají žádného zásadního nepřítele. Ačkoliv jsou sami nepřáteli nás všech (občanů ČR myslím).

Snad nám nějaká osobnost vyroste. A jestli můžu poradit, pokud si nejste jistí - koukám vždycky po těch, po kterých jde mainstream. Tam chybu udělat snad ani nelze. Koho mainstream podporuje - okamžitě z kola ven. Ono se to nezdá, ale ti naši mainstreamoví kašpárci nakonec přece jen nějaký smysl mají.

2 0
možnosti
LK

L30u31b68o94š 13K92r29i51m30l

11. 12. 2019 15:16

Gratuluji! Za se mohu jen konstatovat, že nejsem schopen posoudit skutečnou cenu dodávané techniky. Důvodem je to, že neznám obsah kontraktu, kde budou kromě vlastních vrtulníků i servisní služby, výzbroj a munice.

A jde o stejný obchod, jako byl nákup letadel CASA. Ve znaleckém posudku se srovnávala cena letadel a nikoli vybavení a ostaních služeb.

Ale na první dobrou je to jasně předražené, protože srovnávám nesrovnatelné a dovolím si to přirovnat k nákupu auta, kdy ku příkladu BMW X3 začíná na cca 950 tis. Kč a v plné výbavě atakuje 3 mil. Kč. Rv

0 0
možnosti
FS

Jj. Amíci nám tam namontují i zpětná zrcátka ...

Vůbec nerozumím, kde se v lidech bere taková naivita. Chápu, že na první dobrou nebudu považovat každého za podvodníka. Ale copak nevidíte co se děje?

Tohle není ani proti Američanům. Američani se chovají tak, aby z toho měli co největší prospěch. Oni! Problém je, proč lidé, kteří mají zastupovat české zájmy, zastupují americké a potažmo svoje? Stylem: oberu svoji zem o miliardy a dostanu pár milionů (možná ani ne) na svůj účet? Vážně skvělý obchod. Tito "naši" lidé, mají zcela konkrétní pojmenování.

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, moc jste se rozepsal. Stačilo napsat "Nemám rád USA". Obsahově by to bylo stejné, ale nestálo by to vás ani čtenáře tolik námahy.

3 3
možnosti
FS

Viz výše. Nemám rád vlastizrádce

1 0
možnosti
DR

Jasná karma. Naprosto přesně jste vystihl to, co je v neoficiálních kruzích známo už dávno, ale holt oficiální propaganda dělá svoje.

Je to bohužel pokračování aféry CASA, kdy jsme si sice s velkou slávou pořídili tyto transportní letouny, ovšem nikdo už se tehdy nepochlubil tím že jsme za ně zaplatili o třetinu více než v tu dobu za stejné letouny Portugalsko.

Ale kdo by se tím oficiálně chlubil, když u vesla tehdy byla ta spásná a nenahraditelná pravice že.

2 1
možnosti
FS

Ale oni to dobře vědí i v oficiálních kruzích

1 0
možnosti
Foto

Váš článek je plný nepřesností, i když možná ne technického rázu. Vůbec neberete ohled na to, že se stále mění politická situace v našem okolí. To, že Jižní Korea nemá strach z Ruska, vůbec neznamená, že ho nemusíme mít my, ve střední Evropě. Jednou jsme členové NATO a jako tací musíme dbát především na to, aby naše zbraňové systémy byly kompatibilní s našimi spojenci, čili dalšími členy NATO. Vám přijde normální, abych naše výzbroj a závislost na náhradních dílech a dalších podpůrných systémech byla na někom, kdo se dle současné situace ocitl na druhé straně barikády? I když já sám nejsem ze současného směřování politiky a hlavně politikaření některých členů NATO zrovna na větvi, vidím, že tak jsou dnes rozdány karty a ani Vy, ani já na tom nic nezměníme.

1 0
možnosti
FS

A nebylo by vůbec nejlepší mít v armádě bojeschopné stroje a pak se teprve zabývat tím, jestli se to bude líbit i někomu jinému? Četl jste to vůbec? Nikdo, kromě USA a Bahrajnu, je nepoužívá. Aha - USA = mírotvůrci, Bahrajn, apendix na Arabském poloostrově. Takže zavoláme do Bahrajnu a poradíme se?

Dokonce i rusofobní Polsko modernizuje raději ruské vrtulníky. Proč? No protože jsou pořád nejlepší. A mě by, jako pilota, rozhodně nejvíc zajímalo, jakou mám šanci, až se ve vzduchu potkáme.

Nevím, jestli něco změníme. Ale když budu mlčet, tak jim prakticky dávám zelenou. Nedávám jim zelenou. Vy ano?

2 0
možnosti

Inu, občane Blogere, nezbývá než postupovat jako v kauze letadel CASA a podat trestní oznámení. Policie si nechá zpracovat znalecký posudek, pak se to bude 10 let soudit a pak to vyšumí. Ale to už budou provize za tento kšeft na těch správných účtech.

1 0
možnosti
SN

:-).......Karle.......R^R^R^!!

0 0
možnosti
Foto

J17i48ř88í 57K59i15n71d15l

11. 12. 2019 11:58

Víceúčelové vrtulníky UH-1Y Venom budou vhodným doplňkem k větším a těžším strojům Mi-171Š/ŠM, se kterými se počítá až do horizontu let 2030-2035. Venomy mají být dodány s moderním systémem vlastní ochrany, který se skládá z celé řady prvků, jako APR-39A(v)2 (Radar Warning Receiver), AAR-47 (Missile Warning and Laser Detection System) a výmetnic klamných cílů ALE-47, jež by měl dát Venomu alespoň jakousi šanci přežít na dnešním „evropském bojišti. Stejně tak nedojde vyřazení Mi-24 . Pramen CZECH AIR FORCE a Ministerstvo obrany.

1 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 7,40
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik